петак, 21. април 2017.

Kako napraviti glicerinski sapun?- Recept + video :)Zdravo svima,
danas sam rešila da sa vama podelim recept za glicerinski sapun, odnosno kako ga ja pravim, Ovaj sapun možete koristiti za šta god vam padne na pamet, za lice, za ruke itd. Takodje na kraju posta sam vam ostavila video koji sam radila za svoj youtube kanal tako da ako želite da vidite kako pravljenje sapuna izgleda u praksi pogledajte taj video.

Ove sapune mozete poruciti na mom instgram profilu @glicerinski.sapuni.by.joja https://www.instagram.com/glicerinski.sapuni.by.joja/ i facebook stranici Glicerinski sapuni-prodaja https://www.facebook.com/Glicerinski-sapuni-prodaja-297558140685216/

Potrebni sastojci:
Providna glicerinska baza za sapune
Mirisno ulje
Boja u prahu
Alkohol

Što se tiče preciynih mera, sve se radi odokativno i u zavisnosti koliko sapuna želite da dobijete.

Kao što vidite nije potrebno mnogo sastojaka. Ja sam svoje naručila sa sajta Alekpharm apoteke (www.EtarskaiBiljnaUlja.rs). Do 28. aprila na njihovom sajtu imate 50% popusta na sve proiyvode tako da ako vas zanima nešto od stvari za pravljenje kozmetike, možete naći na njihovom sajtu po vrlo povoljnim cenama. (nije sponzorisano).

Prvo što je potrebno jeste da uzmete providnu glicerinsku bazu za sapune i da je jednostavno istopite u nekoj šerpici.Ja sam uzela 200g. Nisam želela odmah da pravim veliku količinu, jer sam prvu put pravila ove sapune. Zatim kada to uradite sklonite je sa vatre i dodajte malo boje u prahu ( ja sam dodala bukvalno trunčicu i dobila sam baš jaku boju). Zatim stavite malo mirisnog ulja(moje je konkretno sa mirisom maline i mošusa). Ja sam stavila 5 kapi a vi slobodno možete i više u koliko volite da jače miriše. Zatim smesu koju ste dobili treba da izlijete u kalupe i zadim da sapune pošpricate alkoholom da se nebi stvarali mehurići. Najbolji su silikonski kalupi jer se sapuni kasnije lakše vade. Masa će se vrlo brzo stegnuti i nije potrebno da ih stavljate u frižider već samo u neku malo hladniju prostoriju u kući. Ja sam od 200g glicerina dobila 7 ovih manjih sapunčića, kao što imate priliku da vidite na slikama. Na kraju sam ih samo lepo zapakovala u celofan, i zavezala ukrasnom trakom tako da je ovako nešto savršena stvar za poklon.

Nadam se da vam se sapunčići dopadaju, obavezno mi napišite utiske u komentarima.

                              https://www.youtube.com/watch?v=NejaAcYACHU

2 коментара: